Sjo SBV/Ulysses E1 verslaat Prinses Irene E1 in de beker

vrijdag 01 april 2016 09:19
Hits: 364

Sjo SBV/Ulysses E1 heeft donderdagavond 31 maart de kwartfinalewedstrijd tegen Prinses Irene na het nemen van strafschoppen weten te winnen. Een uiterst knappe overwinning tegen een ploeg die mee aan kop gaat in de hoofdklasse. Prinses Irene begon fel aan de wedstrijd en wist na enkele goede aanvallen via een hard schot door het midden na ongeveer 5 minuten te scoren. Maar onze E1 liet zich niet meteen uit het veld slaan en kwam ook steeds vaker voor het doel van de tegenstander. Uit één van deze aanvallen wist Ward Pittens halverwege de eerste helft de gelijkmaker langs de keeper van Prinses Irene te tikken. Hierna golfde het spel op en neer zonder dat er verder gescoord werd. De ruststand was dan ook 1-1.

Na de rust moest onze E1 verder zonder de geblesseerde Krijn Pittens en kwam onder druk te staan. Maar dichter bij een doelpunt dan een schot op de paal kwam Prinses Irene niet. De tegenstander had het vizier duidelijk niet scherp staan want vele schoten gingen langs of over het doel en als er wel op goal werd geschoten stond daar altijd nog onze keeper Job van Overveld. Aan de andere kant was onze E1 dicht bij de 1-2 toen Bram van de Heijden vrij voor de keeper kwam maar net op de voet van de doelman schoot. Uiteindelijk bleef het 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Beide ploegen moesten 5 strafschoppen nemen. Hiervan werden er door zowel onze E1 als Prinses Irene E1 vier ingeschoten. Hierna ging het om en om. En het was zo dat als onze E1 scoorde dan ook Prinses Irene scoorde maar als SBV/Ulysses E1 miste dan miste Prinses Irene ook. Na ieder 10 strafschoppen te hebben genomen stond het nog steeds gelijk. Allebei de teams hadden er 3 gemist. Maar de elfde strafschop bracht de beslissing. Onze E1 schoot raak waarna Prinses Irene mis schoot. Hierna was er uiteraard grote vreugde bij de spelers en leiders Kees van de Heijden en Bart-Jeroen van Overveld.

Proficiat en nu afwachten wie de tegenstander wordt in de halve finale.